Välkommen till måltidsloge i Motala

Lördagen den 27 januari kl 13.00 kommer De Tre Ljusen att genomföra en måltidsloge i grad I. Måltidslogen tillhör  våra traditioner och i år prövar vi att genomföra den en lördag eftermiddag för att de bröder som tycker att en sen måltid är ett problem ska få chansen att delta.

Måltidslogen är en upplevelse för den som varit med om en sådan tidigare. Vi dukar upp i Johannessalen och ritualen genomförs sittande vid matbordet. De formella kraven är små, tonvikten ligger på trivsam samvaro under måltiden. Har du inte besökt någon loge på en tid är det här ett bra tillfälle.

Måltiden består av en trerätters måltid med förrätt, varmrätt och dessert. Vid desserten kommer vi att få lyssna till ett föredrag av generalen, den Högt upplyste brodern och innehavaren av Ordens hederstecken,  Göran de Geer,  som belyser militärsituationen på Gotland.

Priset är 225 kr. Vin ingår och du bestämmer själv om du vill ha alkoholfritt eller inte.

Måltiden kräver en del planering, varför vi måste få era anmälningar senast torsdag den 25 januari kl 18.00.

Anmälan görs via e-post, dtl@frimurarorden.se eller till telefonsvararen nummer 0141-523 10.

Om du behöver transporthjälp, ring Lennart Sandberg på 070-556 26 81 eller Sten Westberg på 070-281 43 10 så skall vi ordna att någon broder kommer förbi och hämtar till logen.

Varmt och broderligen välkommen.

Lennart Sandberg