Maria-Orden håller informationsmöte i Linköping

Söndagen 28 januari 13.00 kommer Maria-Orden att pejla intresset för ännu en loge i Sverige, då i Linköping. Då gästar Maria-Ordens provinsialpresident Ann Letorp Linköping för att hålla ett informationsmöte  i Johannessalen.

Maria-Orden är en sluten orden för kvinnor och grundades 1916 i Norge av Dagny Christensen. Maria-Orden  är inte kopplade till någon annan orden. Orden är byggd på kristen, etisk grund och har cirka 7500 medlemmar. Den finns i våra nordiska länder samt någon loge i Tyskland. I Sverige finns 15 loger som i de flesta fall ”hyr” lokaler av frimurarna men har i övrigt inget samröre med Frimurare Orden. Dock finns likheter bl. a att ritualerna är hemliga för utomstående.

Ordens syfte är personlig utveckling och dess motto är det greikiska”Gnoti Seavton”, Känn Dig själv”

I Sverige leds verksamheten av Provinsialpresident Ann Letorp som kommer att informera om Maria-Orden.

-Mötet är främst för våra Auroror men det är givetvis öppet för andra intresserade också, meddelar  Torbjörn Boström.

-Välkomna!