Kärt besök av PM i Göteborg med rolig slutknorr

historia som fick alla att skratta.Foto:Ulf Gustafsson
PM Göran Sjödell tackade för det fina besöket med en rolig historia som fick alla att skratta. Foto: Ulf Gustafsson

 

I samband med denna veckas frimurarsammankomst hos HELIOS kom provinsialmästaren, brodern R&K Göran Sjödell från Göta Provinsialloge (Göteborg), på besök tillsammans med sju st. andra bröder. Ett kärt besök för PM som han tackade för med en kul historia.

Inför deras resa till Reftele, var det bröder som trodde att de skulle åka till Norrland, var ligger Reftele? Efter framkomsten till Reftele plockade någon av bröderna fram sin mobiltelefon för att få bekräftat var han befann sig i Sverige!

På min fråga till broder Göran hur det kommer sig att han besöker HELIOS relativt ofta, han har varit här en 5-6 gånger, så berättade han att det beror på tre orsaker.

Han har en anknytning till bygden då hans far, Harald Sjödell som blev frimurare i Linköping år 1965, hade sin hembygd i byn Kållerstad (som ligger strax utanför Reftele) och att han har en kusin, Åke Sjödell, som är frimurare hos Helios.

Den andra orsaken var att han är mycket imponerad av den frimureriska verksamheten hos Helios, en välskött och fin fungerande loge, som oftast är mycket välbesökt. Alltid trevligt att komma till Helios i Reftele.

Den tredje orsaken är att han, som gammal åklagare, tycker det är fascinerande med att Helios har sin verksamhet i ett f.d. Tingshus. Det är roligt att känna atmosfären i logelokalen, där många rättegångar har hållits under årens lopp.

Efter genomförd loge, med gradgivning i grad 1, intog bröderna den sedvanliga brödramåltiden med god mat (ryggbiff) i gemytlig stämning. Kvällen blev sen då taffeln bröts först närmare kl 23.

PM Göran Sjödell tackade för maten och trevligt gemyt och avslutade med en rolig historia:

Det var kvinnan i det strävsamma paret, som frågade sin man, vad är det ni män gör när ni träffas? Mannen tittade på sin hustru och sa, vi håller väl på med ungefär samma saker som ni kvinnor gör när ni träffas! Varpå hustrun sa, ni borde skämmas!

Text och foto: Ulf Gustafsson