Missa inte chansen att få se vårt spännande arkiv!

Nu är det dags igen. Ta chansen att få se vårt spännande arkiv. Välkommen till biblioteksafton måndagen 16 oktober men anmäl dig SNARAST.

Vilka kända personer har varit frimurare? Vilka kompositörer var kända frimurare? Har du  haft frimurare i släkten?  Vårt bibliotek kan ge dig svaren.

Det var flera bröder som förra året tog vara på chansen att besöka vårt bibliotek. Det blev en succé eftersom de också fick se vårt över 200 år gamla gamla arkiv och se sirligt präntade protkoll och rapporter från den första tiden.

Vi ägnar då som nu kvällen åt vårt spännande och unika frimurarbibliotek. Syftet med denna speciella träff är att Du skall få information om vår verksamhet och det vi erbjuder. Förutom gradbundna böcker finns det mycket allmän litteratur såsom historia, religion, teologi och mycket annat.

Dessutom har biblioteket en stor samling av jubilumsböcker från hela landet med namn på ämbetsmän. Så har man haft en släkting som varit frimurare finns goda möjlighheter att ta reda på mer om hans frimurarkarriär.

Vi visar dig det nya bibliotekssystemet och om Du är intresserad kan vi också gå ner till våra spännande arkiv längst nere i källarvalven i det unika frimurarhuset och dessutom besöka muséet i Atrium. Oktrojen har öppet så Du kan också njuta av ett glas öl.   
Kvällen räknas som ett logebesök. Ledig klädsel.

 Anmäl dig till opl@frimurarorden.se senast den 13 oktober.
Varmt Välkommen önskar dina arkivarier Göran Johansson, Björn Knutsson, Lars Nilsson, Jan-Erik Cardell och Lars Wittheden