Säsongsupptakt i Fallebo Gårds magasin

Bröderna i DTS och Orion var inbjudna till en säsongsupptakt till Fallebo Gård den 1 september. Hans Bolling tillsammans med några bröder ordnade grillning och underhållning i magasinet på den vackra gården i Oskarshamn.

Rose-Marie och Hans slog sina kloka ihop för att ta fram skrönor om byggnader och original vid Fallebo Gård
Rose-Marie och Hans slog sina kloka ihop för att ta fram skrönor om byggnader och original vid Fallebo Gård

Huvudnumret var Rose-Marie Edinius som berättade skrönor om många original som levde kring förra sekelskiftet och om torpet Tallhorvan som nu flyttats till Fallebo Gård. Hon berättade mustigt och ibland förstärkt med gammal oskarshamnsdialekt om Gustav Björn, Klara Fuling med flera. Även en del historier om Fallebogöken, som var från Fallebo i Kristdala gav hon som ett extranummer.

Efteråt serverades mat från grillen med kaffe och kladdkaka som efterrätt.

Bröderna samlade utanför Fallebo Gårds magasin.