Caritas i Helios bjöd på heldag på Liseberg

Organisationen Hela Människan och Caritasgruppen i Helios har genomfört  en heldagsresa för familjer och barn till Liseberg i Göteborg.  En buss utgick från Anderstorp-Gislaved med resenärer vilka har små eller inga möjligheter till egna sådana utflykter. Bussen fylldes med glada barn och vuxna som såg fram emot en heldag i Göteborg. 

Roger Garpenholm från Helios var nog lika förtjust som sin unge medåkare.
Roger Garpenholm från Helios var nog lika förtjust över åkattraktionen som sin unge medåkare.

46 personer äntrade bussen för avfärd en lördags-morgon med Ingrid Josefsson, verksamhetschef för ”Hela Människan” Gislaved, Lollo barngruppsansvarig och Roger Garpenholm, förste musikföreståndare i Helios och Sven Nilsson ordförande för Caritas.
Vackert väder med solsken ackompanjerade färden under vilken det gjordes ett fika- och bensträckar-uppehåll vid Grandalens rastplats.
 

Sven Nilsson och Ingrid Josefsson med några av de förväntansfulla resenärerna.
Sven Nilsson och Ingrid Josefsson med några av de förväntansfulla resenärerna.

Väl framme i Göteborg och Liseberg tillstötte vår förutvarande ordförande mästare Rolf Svensson med hustru May-Britt och Ingeborg Sigvardsson som, tillsammans med Ingrid, Lollo och Roger under dagen, tog hand om alla äventyrslystna och åksugna barn och vuxna.  De flesta åkattraktionerna prövades av barnen och några även av de vuxna vilka nog kände sig som barn igen när magen satt i halsgropen på bergbanan eller ”flumeriden”.

En liten men beskrivande händelse om resans uppskattning; Roger och Rolf stod och väntade på några av killarna när de  kom från åkattraktionen Balder och Rolf frågade : ”Tyckte ni att det var kul att åka?”, varpå en av killarna i 8 års åldern entusiastiskt svarade:
Dé va så spännande å kul så jag nästan ”svärde”… nu ska vi åka igen!
 

"Flumeride" berg och dalbanor och gungor gjorde utflykten till en fest för både gamla och unga deltagare.
”Flumeride” berg och dalbanor och gungor gjorde utflykten till en fest för både gamla och unga deltagare.

Vilken entusiasm och lycka att dessa barn fått uppleva en hel solskensdag tillsammans, dessutom förstärkt med åkupplevelser av alla slag. Liseberg har verkligen en rik flora av äventyr och upplevelser för barn och vuxna. Dessutom är ju parkens prunkande växtlighet en upplevelse. Kanske mest för de vuxna förstås, men en härlig oas för alla som besöker eller bor i Göteborg.

Vid 18-tiden på kvällen och då nästan alla åkattraktioner prövats av barnen i flera vändor, var det tid att återvända till bussen för hemfärd. Det var en buss glada barn och vuxna som lite trötta men mycket nöjda återvände till hemorten.

För Frimurarna, Caritas och Hela Människan ska detta arrangemang ses som en mycket lyckad insats vilket Ingrid Josefsson bekräftade och hon var mycket tacksam över stödet från Caritas.
Kanske kan detta återupprepas nästa sommar igen.Det är verkligen lätt att säga ja till när man ser de glada och tacksamma barnen och vuxna som deltagit. Caritasgruppen Helios med ordföranden Sven Nilsson vill att vi från Caritas sida försöker upprepa detta projekt  kommande år.
Caritasgruppen i Helios är glada över att kunna medverka till en resa som denna vilken ger stor glädje åt alla deltagare!

Ingrid Josefsson och May-Britt Svensson gladdes både åt resan och hoppas att den kan göras om med hjälp av bl. a Caritas.
Ingrid Josefsson och May-Britt Svensson gladdes både åt resan och hoppas att den kan göras om med hjälp av bl. a Caritas.

Projektet möjliggjordes genom stöd av Samfonden i Östgöta provinsialloge, vilken har stöttat Helios caritasgrupp i detta projekt. Samfonden har en uttalad ambition  att stödja projekt ute i fördelningen   ”som visar på ett lokalt engagemang i Caritasgrupperna och uppfyller fondernas statuter  samt gynnar spridningen i hela fördelningen.” enligt Anders Stensson, ordförande för Samfonden .

Text: Sven Nilsson

Foto: Rolf Svensson, Roger Garpenholm, Sven Nilsson