Juli och augusti i Orion

Mina Bröder, midsommaren är här och därmed även tiden som brukar inleda den svenska sommaren. Nu när sommarens första månad är här hoppas jag att ni alla har möjlighet att njuta av solen och de ljusa sommarkvällarna. Därmed så är Vinter- och Vårprogrammet avslutat och vi återkommer med förnyade krafter i september då vi startar upp med en loge i grad I den 14/9. Mer om detta i kommande månadsbrev.

Under augusti har vår Caritasgrupp en aktivitet där man för tredje året i rad arrangerar en skärgårdsutflykt. Detta år blir det i augusti sista skälvande dagar nämligen onsdagen den 30/8 kl 13-16.00. Priset för båttur och fika är måttliga 50kr per person. Betalas kontant på plats. Tag gärna med någon kompis eller släkting och glöm inte att påminna våra äldre bröder och änkor. Anmälan till Lars-Erik@oac-konslut.se eller SMS 070-693 74 89

Det ryktas även att förra årets säsongsupptakt med en liten brödrafest återkommer även detta år. En inte alltför kvalificerad gissning pekar på första helgen i september. Mer info om detta eventuella arrangemang kommer framöver

Kalendarium – juli och augusti 2017

30/8 – Båtutflykt i skärgården
Anmälan m.m. se texten här ovan.

Vi har under sommarmånaderna några jubilarer inom vår samfällighet som är värda vår uppmärksamhet.

Sommarmånadernas jubilarer

Kaj Lindholm 75 år den 6/7

Christer Hedberg 80 år den 10/7

Bo Hasselquist 60 år den 16/7

Ulf Wahlstedt 80 år den 27/7

Lars Peterson 50 år den 10/8

Bertil Jegenberg 90 år den 27/8

Ulf Nilsson 75 år den 28/7

Stort Grattis!!

För den som vill så finns möjlighet att vara med och lyckönska dessa bröder genom Caritas uppvaktningsbrev. Kontakta Caritas Ordförande Lars-Erik Svensson (lars-erik@oac-konsult.se) så berättar han mer.

Under sommaren uppmanar jag samtliga bröder att på allvar fundera över nya recipienter till vår brödrakedja. Bristen på nya bröder är nu skriande och vi behöver alla se oss om i vår bekantskapskrets efter nya frimurarbröder. Utan nya recipienter blir logearbetet lite urvattnat. Vill du ge information om vilka vi är osv. så hör av dig så ordnar vi en träff i logehuset. Vet du om några tänkbara kandidater redan nu så tveka inte att anmäla dem omgående.

Med denna korta månadsinformation önskar jag alla bröder en avkopplande och njutbar sommar så ses vi igen till höststarten.

Anders Rapp