Frimurargolf i ur och skur

Den 12 juni tävlade 29 bröder från hela fördelningen på Sands golfklubb utanför Jönköping. Utöver banans olika utmaningar i form av vattenhinder och otaliga sandbunkrar fick vi tampas med vädrets makter och fick del av friska vindar och stundtals ösregn. Lars Norén från Norrköping lyckades klara utmaningarna bäst och vann den fina vandringspokalen. Stort grattis!

Lars Norén
Den stolte segraren Lars Norén, Norrköping.

Frimurarna i Jönköping arrangerade tävlingen och tävlingsledaren Anders B Johansson tillsammans med Ulf Mattsson (ännu ej golfare) höll ordning på deltagarna och genomförde tävling och prisutdelning med ackuratess. Stort tack till Anders och Ulf samt sponsorerna av prisbordet.

Frimurargolfen inom Fjärde fördelningen spelas numera i juni i de södra delarna av fördelningen och i augusti i Linköping. I år deltog glädjande nog bröder från hela fördelningen, från Norrköping i norr till Smålandsstenar i söder. Försommarens Frimurargolf alternerar mellan olika orter och nästa år ansvarar bröderna i Helios för tävlingen.

Text: Bengt Rydell.  Foto: Anders B Johansson