Hög tid att boka för Skottlandsresan

Robert Burns loge eller världens äldsta loge i Kilwinning eller båda? Och kanske med egna ögon se Rosslyn Chapel, som broder Rune Carlsson just skrivit om i Fyran.

Det har visat sig vara hög tid att bestämma sig för höstens resa till de anrika logerna i Skottland. En loge i grad II i Tarbolton 22 september eller en loge i grad III i Kilwinning 26 september.

KIlwinning ligger ett stenkast från Irvine i kartans övre del. För den som bara vill besöka Tarbolton är boende i Ayr eller Prestwick att föredra.
KIlwinning ligger ett stenkast från Irvine i kartans mellersta del. För den som bara vill besöka Tarbolton är boende i Ayr eller Prestwick att föredra.

Ayrshire är världsberömt för alla sina fina golfbanor bl.a mästerskapsbanan i Troon och ett populärt resmål för amerikanska golfare. Trots att vi bara är i maj har tillgången på hotellrum börjat minska och det är en god idé att boka redan nu.

Några bröder har valt att enbart besöka Tarbolton och reser ut torsdagen 21 september och hem söndagen 24 september.

I det fallet passar ett boende i staden Ayr eller Prestwick i dess utkant bäst.

För den som vill besöka även Kilwinning finns för närvarande boende i närheten av Kilwinning och även i Irvine 8 kilometer därifrån, cirka 150 kronor med taxi.

Hör av Er snarast till arbetsgruppen för Skottlandsresan om hur Ni vill göra så kan vi ge mer råd och anvisningar angående boende m.m.

För den som vill göra ännu mer under besöket t.ex. se det som Rune Carlsson just skrivit om, Rosslyn Chapel  strax söder om Edinburgh, så ligger det en och en halv timmes bilresa från Irvine.

Patrik Larsson, larsson99@hotmail.com, Jörgen Moldvik,jorgen.moldvik@telia.com , Håkan Wasén, hakan.wasen@outlook.com, och Lars Wittheden,lars@wittheden.se.