Golf i Reftele med självaste Helios som gäst

Söndagen den 21 maj arrangerades årets Heliosgolf på Reftele Golfklubb . Helios *själv bjöd på lysande majsol och en frisk vind gav fina förutsättningar för golfspel! 

Vinnande golfare på heliosgolfen Foto:Ulf Gustafsson
Glada golfare på heliosgolfen Foto:Ulf Gustafsson

Tävlingen samlade 11 st. deltagare – 9 män och 2 kvinnor.

De borde mycket väl borde ha kunnit varit fler deltagare men man får hoppas på fler anmälningar till nästa år! Deltagarna samlades utanför klubbhuset och tävlingsledaren Ulf Gustafsson samlade ihop alla scorekorten för lottning av startordning, en tvåboll och tre trebollar, allt under att deltagarna tog för sig av färdkosten , bananer, dricka och chokladbit!

Sven Modigh slog ut första bollen, ett fint slag rakt fram på fairway, allt under övriga deltagarnas gillande över vad de såg och så var tävlingen igång! Banan på Reftele Golfklubb var i mycket god kondition och greenerna var väl klippta, så de yttre omständigheterna var det inget fel på!

För en hel del av oss , inklusive textskrivaren, blev inte spelet så uppmuntrande. Alltför många bollar slogs ut i skogen mm, varför resultaten blev därefter. resultaten kan också ha sin förklaring i att många av deltagarna  inte var vana vid banan i Reftele och det gjorde väl sitt!

Men för några stycken gick det hyfsat bra .Så här blev resultaten

Damklassen: 1) Marie-Louise Emilsson 79 slag 2) Barbro Gunnarsson 99 slag

Herrklassen: 1) Björn Rafton 75 slag, 2) Rolf Andersson 80 slag 3) Per Emilsson 81 slag

Efter tävlingen samlades alla i klubbhuset, där pristagarna, hyllades med en flaska gott vin,

Marie-Louise och Björn får behålla vandringspriserna till nästa års heliosgolf, då vi hoppas att ännu fler deltagare utmanar dem!

Text och foto: Ulf Gustafsson.

* Helios personifierade solen i den grekiska mytologin.