Våravslutning i De Tre Ljusen söndag den 7 maj

Den 7 maj 2017 samlas vi till traditionell våravslutning med damer och barn vid Klostermuseet i Vadstena kl 14:00. Vår broder Jan-Erik Nylund guidar med särskild hänsyn till murares behov av kunskaper om byggnad och verksamhet.

Anmälan behöver vi senast onsdag den 3 maj till telefonsvararen 0141-523 10 eller e-post dtl@frimurarorden.se . På Klostermuseet finns möjlighet att köpa kaffe, och logen bjuder på smörgåstårta.

Jan-Erik rekommenderar även den som har möjlighet att bevista högmässan i klosterkyrkan mellan 11.00 och ca 12.15. Kyrkan, som togs i bruk 1430 är en av Sveriges största och – enligt Jan-Erik – den vackraste. Högmässan firas enligt Svenska kyrkans ordning men med många särdrag för att lyfta fram den historiska tradition man förvaltar. Den gregorianska sången böljar under valven utan ackompanjemang, och i nattvardsmässan möts tid och evighet.

Högmässan är slut ca 12.15, så det finns gott om tid till fria aktiviteter före vår egen samling i Klostermuseet